Fremkalt * » en fotoblogg

Anbefaling: BlogStomp

blogstomp1-alt
Dersom du har en fotoblogg eller bare liker å dele bilder med andre, har du kanskje enkelte ganger et ønske om eller behov for å klistre sammen to bilder til ett (en såkalt diptyk) slik at de vises ved siden av hverandre på bloggen, på Facebook eller hvor du nå deler dine bilder. Dette kan være litt tricky, spesielt på datamaskinen. For mens det til telefoner og nettbrett finnes en rekke applikasjoner som hjelper deg med dette, har historien vært helt en annen på PC og Mac. Èn løsning har vært Photoshop-pluginen TychPanel, men denne er litt tungvint i bruk i og med at man må innom Photoshop for å benytte seg av den.

blogstomp2

Den ultimate løsningen i mine øyne er BlogStomp. Et svært enkelt og intuitivt brukergrensesnitt gjør det til en drøm å lage alle mulige varianter av diptyker, triptyker eller «multityker». Ikke nok med at programmet gjør slike jobber elegant og enkelt, den kan også automatisk legge til logo på bildene, enten oppå eller under bildet.

Fordelene med Blogstomp:

  • Automatisk generering av bildesammensetning
  • Enkelt å endre bildesammensetningen.
  • Valgfri farge og bredde på rammer og delelinjer
  • Enkelt å legge på logo/vannmerke
  • Oppskarping før lagring (valgfritt)
  • Batchfunksjon
  • Blogg direkte fra Blogstomp og last opp bildene automatisk
  • Post direkte til Facebook eller Twitter fra Blogstomp

blogstomp3

Ovenfor vises «Styles»-menyen i Blogstomp, og det er her magien foregår. Her velger du hvor stort det ferdige bildet skal være, om det skal ha ramme (eventuelt hvilken farge) om den skal ha «luft» mellom bildene (Margin) og om kantene skal være runde eller rette. Her kan du også legge inn en logo som blir lagt på det ferdig bildet, enten oppå bildet eller på «flik» under bildet (Tab).

Som du ser av bildet over kan man også lagre de ulike malene slik at man enkelt kan finne tilbake til rette innstillinger senere.

Eksempel 1:

Det ferdige bildet etter å ha lagt på en logo samt et mellomrom mellom de to bildene. Bildene er fra et prosjekt ved Lovisenberg Diakonale Sykehus.

medisiner-glukoseinfusjon_web

Eksempel 2:

Her har jeg dratt alle åtte bildene inn i Blogstomp, markert alle, og valgt denne sammensetningen blandt de forslagene Blogstomp automatiserte i høyre meny i programmet. Deretter har jeg valgt å legge en logo, ikke oppå bildene, men på en «flik/tab» under selve bildet.  Bildene er forøvrig fra Eggesbø-serien.

2014-03-10_0001_web

Blogstomp kan med andre ord spare deg for en hel masse jobb og tid, og prisen er også svært fornuftig; $49. Programmet kan også lastes ned i en prøveversjon fra Blogstomponline.com. Happy stomping!